rijschool fury

Rijbewijs C met vakbekwaamheid

web C automaat opt
vrachtwagen C opt
web C opt

Bestuurders die op professionele basis personen of goederen vervoeren hebben een rijbewijs C met vakbekwaamheid nodig. Toch bestaan er een aantal uitzonderingen op die regel. Klik hier om die uitzonderingen te bekijken. 

Voor een rijbewijs C met vakbekwaamheid moet je minimaal acht uur praktijkles volgen voor je examen kan afleggen. Toch leert de ervaring ons dat een kandidaat gemiddeld 16 lesuren nodig heeft om goed voorbereid te zijn. De lessen én het examen kan je afwerken met het voertuig van de rijschool.

Dat examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Op privéterrein: voorafgaande controles en enkele manoeuvres (in rechte lijn achteruitrijden, achteruitrijden tot tegen een laadkaai, achteruit in een garage rijden,…)
  2. Proef basiskwalificatie. In de vorm van een scenario wordt nagegaan of je de nodige kwalificaties beheerst in verband met ladingzekering, voorkomen van criminaliteit, het invullen van een vrachtbrief en een schadeformulier,…
  3. Op de openbare weg: controle of je het minimum niveau van rijvaardigheid hebt bereikt en je je voldoende veilig met de vrachtwagen in het verkeer verplaatst. (90 minuten)

Praktisch

Kostprijs

Rijbewijs C, met vakbekwaamheid

  • Prijs per lesuur 130 euro (uitgebreide kostprijs zie bij tarieven en tussenkomsten)

Inschrijven

U kan via deze knop inschrijven, en uw facturatiegegevens en vrije tijd doorgeven

Schrijf In